Menu
0
Gratis verzending vanaf € 75,-
Achteraf betalen met Klarna
30 dagen bedenktijd
Klanten beoordelen ons met een 9,2!
18Mar2023
5 tips voor het wassen van babykleding

5 tips voor het wassen van babykleding

Het wassen van babykleding is een belangrijk onderdeel van het verzorgen van je pasgeboren baby. Het is niet alleen belangrijk om de kleding schoon te houden, maar ook om te zorgen dat de kleding zacht en veilig blijft voor de baby. Hieronder vind je enkele tips om de babykleding op de juiste manier te wassen.

  1. Sorteren en voorbereiden van de was

Voordat je begint met het wassen van de babykleding, is het belangrijk om de kleding te sorteren op kleur en materiaal. Dit voorkomt dat de kleuren door elkaar heen lopen en dat de kleding beschadigd raakt. Controleer ook altijd de wasvoorschriften op het label van de kleding.

Was de nieuwe babykleding altijd voordat je het aan de baby geeft. Nieuwe kleding kan chemicaliën bevatten die de babyhuid kunnen irriteren. Was de kleding altijd apart van andere was om te voorkomen dat er vuil en bacteriën op komen.

  1. Kies het juiste wasmiddel

Voor het wassen van babykleding is het belangrijk om een mild wasmiddel te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor baby's. Dit soort wasmiddel bevat geen agressieve chemicaliën of parfums die de huid van de baby kunnen irriteren.

Als je baby last heeft van een gevoelige huid of eczeem, is het belangrijk om een wasmiddel te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor deze aandoeningen.

  1. Was de kleding op de juiste temperatuur

De meeste babykleding kan op een normale wascyclus worden gewassen. Controleer echter altijd het waslabel om er zeker van te zijn dat de kleding op de juiste temperatuur wordt gewassen. Als je twijfelt, was de kleding dan op een lagere temperatuur om beschadiging te voorkomen.

Voor babykleding van katoen is het aan te raden om de kleding op een hogere temperatuur te wassen om bacteriën te doden. Gebruik echter geen heet water, want dit kan de kleding beschadigen.

  1. Droog de kleding op de juiste manier

Het is belangrijk om babykleding op de juiste manier te drogen om krimp en beschadiging te voorkomen. Droog de kleding bij voorkeur aan de waslijn, omdat dit de beste manier is om de kleding zacht te houden. Gebruik geen droger, omdat de hitte de kleding kan beschadigen.

Als je toch gebruik wilt maken van een droger, kies dan voor een lage temperatuur en gebruik een droogtrommeldoekje om de kleding zacht te houden.

  1. Strijken

Als je de babykleding wilt strijken, zorg er dan voor dat je dit op de juiste temperatuur doet en gebruik geen stoom. Katoenen babykleding kan op een hogere temperatuur worden gestreken dan kleding van andere materialen.

Conclusie

Het wassen van babykleding is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je pasgeboren kind. Door middel van de bovenstaande tips kun je nu met een gerust hart aan de slag met het wassen van de babykleding.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Via je account heb je een compleet overzicht van al je gegevens en bestellingen.

Registreren

Recent toegevoegd

Je hebt geen artikelen in de winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.